Postup
1
Oddelíme si bielky od žĺtkov, bielky odložíme bokom, neskôr z nich urobíme sneh.
2
V mise zmiešame práškový cukor so žĺtkami a vymiešame do penista, kým nebude hmota svetlá, jemná a spojená.
3
4
K tejto hmote pridáme mleté orechy a mletú kávu.
5
6
Z odložených bielkov si vyšľaháme sneh a ten jemne vmiešame do orechového cesta.
7
Bielky treba vmiešať veľmi jemne a opatrne, tie nášmu korpusu totiž dajú objem.
8
9
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo použijeme papier na pečenie) a vložíme do vyhratej rúry piecť, kým korpus nechytí zlatú farbu a nerozvonia celú kuchyňu.
11
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si jednoduchý ale veľmi chutný krém.
12
V miske si zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a mletými orechami a všetko spolu pekne vymiešame, aby bol krém hladký a chute rovnomerne rozložené v celom kréme.
14
Pripravíme si maliny, malinový kompót. Maliny sú v tejto torte absolútne úžasné ale ak ich nezoženiete, pokojne môžete použiť iné sezónne ovocie (jahody, čučoriedky alebo mrazený mix lesného ovocia).
16
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dva kusy. Spodnú časť môžeme jemne potrieť malinovým alebo jahodovým džemom a naň poukladať pripravené ovocie.
18
Na ovocie rozotrieme pripravený smotanovo-orechový krém a prikryjeme druhou časťou korpusu.
20
Ak nám ostal ešte smotanový krém, môžeme ho použiť aj na bočné strany torty alebo ho rozotrieme na vrch torty. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a natrieme ňou vrch torty a nakoniec ozdobíme malinami, orechami alebo ju necháme neozdobenú, na chuti jej to rozhodne neuberie :)