Knoppers

20.09.2014 admin
Knoppers
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 200 min.
Čas prípravy: 180 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 275 g masla
  • 1/4 šálky cukru
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 šálka sušeného mlieka
  • 3 polievkové lyžice Nutelly
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 2 vrchovaté lyžice mletých vlašských orechov
  • 100 g nasekaných lieskových orechov
  • 2 sušienky (drvené - použila som Bebe)
  • 3 tortové oblátky
  • 100 g mliečnej čokolády

Postup

1

Biela hmota: Najskôr si vyšľaháme maslo (175 g) do peny. Potom si pri nízkej teplote rozpustíme 1/4 šálky cukru v 1/4 šálky mlieka. Necháme vychladnúť (musí mať izbovú teplotu). Potom pomaličky primiešavame maslo. Pridávame naozaj potroške, aby sa nám krém nezrazil. Nakoniec primiešame sušené mlieko a poriadne prešľaháme.

2

3

Čokoládová hmota: Najskôr vymiešame maslo (100g), pridáme Nutellu, kakao, orechy a sušienky.

4

5

Najskôr natrieme na prvú tortovú oblátku bielu hmotu, priložíme druhú oblátku. Natrieme čokoládovou hmotou,a pritlačíme tretiu oblátku. Zaťažené dáme do chladničky na 2-3 hodiny.

6

7

Potom polejeme čokoládovou polevou pripravenou zo 100 g čokolády a opäť dáme do chladničky.

8

9

Po úplnom zatuhnutí nakrájame na úhľadné kocky.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama