Postup
1
Sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote. Potom pridáme maslo (100 g) a vymiešame. Môžeme pridať aj kakao (záleží to od toho, aké sme pridali sušienky (bledé alebo tmavé) a tiež záleží od toho, aký chceme mať korpus (bledý alebo tmavý) ). Hmotu vtláčame do tortovej formy. Samozrejme ako to pri cheesecake býva, aj na boky formy.
3
Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme tvaroh a mascarpone, práškový cukor a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkovú esenciu a do druhej časti pridáme Nutellu (250-300 g).
5
Ak ste ešte nerobili mramor na tortu, tak do stredu formy dávate striedavo po lyžiciach plnky. Najskor lyžicu bielej, potom lyžicu tmavej plnky a to robíme stále dookola.
7
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 60 minút. Necháme pomaly chladnúť niekoľko hodín. Ja to robím tak, že mi koláč chladne pomaly v rúre pri otvorených dvierkach.
9
V poslednej fáze urobíme Nutellovú polevu. Zohrejeme Nutellu (100 g) s 1 lyžicou masla a so smotanou. Týmto prelejeme koláčik.