Postup
1
Najskôr si vymiešame 6 bielok s cukrom (50 g) a so štipkou soli. V inej miske vyšľaháme 6 žĺtok s cukrom (150 g). Potom pridáme vodu a šľaháme do peny. K žĺtkom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a 2 lyžice kakaa. Nakoniec pridáme bielka a len zjemna premiešame.
3
Dáme piecť na plech cca 25x30 cm, ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 180 °C.
5
Teraz si pripravíme krém. Vymiešame 4 žĺtky s cukrom (150 g) a so 4 lyžicami rumu vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vymiešame pomazánkové maslo s kyslou smotanou.
7
Do vyššej misy dáme šľahačku spolu so stužovačom. Vymiešame pevnú šľahačku. Do šľahačky pridáme krém z pomazánkového masla. Všetko poriadne premiešame. Musí nám vzniknúť hustý krém.
9
Vychladenú piškótu prekrojíme na tri pásy. Tie potom vrstvíme. Ešte aby sme nezabudli, každú piškótu pofŕkame 2 lyžicami rumu zarobených s 1/2 dcl kávy a s cukrom rozriedeným s 1,5 dcl mlieka.
11
Celý zákusok potrieme krémom a zvrchu bohato obsypeme kakaom.