Postup
1
Rozohrejeme rúru na 210 °C. Pripravíme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie.
3
Vo väčšom hrnci privedieme do varu maslo (110 g), 1 šálku vody, 1/4 lyžičky soli a 1,5 lyžičky cukru. Potom odstránime z tepla a naraz za neustáleho miešania vysypeme múku. Vymiešame dohladka a vrátime späť na oheň.
4
Varíme 1-2 minúty, kým sa nám hmota neodlepuje od krajov hrnca. Cesto odstavíme a vymiešame ručným šľahačom, nech trochu prechladne.
6
Postupne budeme vmiešavať vajcia za stáleho miešania. Cesto musí byť pevné a držať musí pokope, čiže keď misku prevrátite hore nohami, musí držať stále nadne.
8
Potom si dáme časť z cesta do cukrárskeho špricu a nastriekame hlavy.
10
Telá labutí urobíme tak, že zhodíme špičku vrecka a striekame vlastne len kôpky na plech. Samozrejme môžete to robiť aj so širšou špičkou, to už je na Vás.
12
Pečieme 15 minút, potom znížime teplotu na 190 °C a pečieme ďalších 25 minút alebo dlhšie do zlatej farby.
13
Cesto by malo nabrať na objeme. Necháme vychladnúť na rošte.
15
Krém si pripravíme uvarením pudingu. Dáme si rozvariť 2 šálky mlieka s 3/4 šálky cukru a s 1/4 lyžičkou soli, v troche rozrobíme 1/3 šálky múky.
16
Samozrejme môžete použiť Zlatý klas, potom nemusíte pridávať žĺtky. Pokiaľ však krém varíte z múky, pridajte do pudingu žĺtky a ešte aspoň 1 minútu povarte.
18
Potom krém odstavíme a ešte do horúceho vmiešame 2 polievkové lyžice masla a vanilku. Prikryté fóliou necháme vychladnúť.
20
Po vychladnutí prerežeme telo labute najskôr na polovicu a potom vrchnú časť ešte na štvrtinky.
21
Naplníme krémom. Potom do krému vtlačíme krky.
23
Hotové labute posypeme práškovým cukrom.