Truffle torta s bielou čokoládovou penou

20.09.2014 admin
Truffle torta s bielou čokoládovou penou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 105 min.
Čas prípravy: 45 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 220 g tmavej čokolády
  • 220 g masla (a 3 lyžice masla)
  • 1 šálka cukru (a 2 polievkové lyžice cukru)
  • 6 vajec
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 1 lyžička soli
  • 1/3 šálky teplej vody
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy
  • 165 g bielej čokolády
  • 4 žĺtka
  • 1,5 šálky šľahačky (a 2 lyžice šľahačky)

Postup

1

Vyhrejeme rúru na 175 °C. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie alebo si ju vymastíme a vysypeme múkou.

2

3

Cesto:

4

Vymiešame maslo (220 g), pridáme rozpustenú tmavú čokoládu a spolu dobre vyšľaháme.

5

V 1/3 šálky horúcej vody rozpustíme kávu, vanilku a štipku soli. Pridáme do čokoládovej zmesi.

6

7

Medzitým si vymiešame vajcia s 1 šálkou cukru. Šľaháme asi 5 minút do peny a primiešame kakao.

8

Pridáme do čokoládovej zmesi.

9

10

Nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 50 minút.

11

12

Biela čokoládová pena:

13

Bielu čokoládu polámeme, pridáme 3 lyžice masla a dáme do mikrovlnky rozpustiť, sem tam premiešame.

14

15

Popritom si vyšľaháme žĺtky s 1 polievkovou lyžicou cukru vo vodnom kúpeli. Miešame asi 5 minút do peny.

16

Pridáme vanilku a zmes bielej čokolády. Potom vmiešame 2 lyžice šľahačkovej smotany a miešame dohladka.

17

Po vymiešaní necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

18

19

1,5 šálky šľahačky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou cukru a 3/4 vmiešame k bielej čokoládovej pene. Navrstvíme na korpus a potom potrieme šľahačkou.

20

21

Navrch torty nastrúhame čokoládu.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama