Postup
1
Vyhrejeme rúru na 175 °C. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie alebo si ju vymastíme a vysypeme múkou.
4
Vymiešame maslo (220 g), pridáme rozpustenú tmavú čokoládu a spolu dobre vyšľaháme.
5
V 1/3 šálky horúcej vody rozpustíme kávu, vanilku a štipku soli. Pridáme do čokoládovej zmesi.
7
Medzitým si vymiešame vajcia s 1 šálkou cukru. Šľaháme asi 5 minút do peny a primiešame kakao.
8
Pridáme do čokoládovej zmesi.
10
Nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 50 minút.
12
Biela čokoládová pena:
13
Bielu čokoládu polámeme, pridáme 3 lyžice masla a dáme do mikrovlnky rozpustiť, sem tam premiešame.
15
Popritom si vyšľaháme žĺtky s 1 polievkovou lyžicou cukru vo vodnom kúpeli. Miešame asi 5 minút do peny.
16
Pridáme vanilku a zmes bielej čokolády. Potom vmiešame 2 lyžice šľahačkovej smotany a miešame dohladka.
17
Po vymiešaní necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
19
1,5 šálky šľahačky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou cukru a 3/4 vmiešame k bielej čokoládovej pene. Navrstvíme na korpus a potom potrieme šľahačkou.
21
Navrch torty nastrúhame čokoládu.