Najskôr si prekrojíme perníky pozdĺžne na polovice.
Zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a s trochou mletých orechov.
Banány si nakrájame na koliečka.
Misu si vystelieme fóliou.
Potom začneme vrstviť perníky, ktoré si namáčame v smotanovej zmesi. Obložíme nimi misku a potom prekryjeme vrstvou smotanovej zmesi. Na túto zmes si naukladáme banány.
Potom opäť vrstva perníkov a stále opakujeme. Medzi vrstvami môžeme presypať orechmi alebo môžeme pokvapkať roztopenou čokoládou.
Ak by boli perníky moc tvrdé, doporučujem namiesto kyslej smotany máčať ich v mlieku tak, že ich v mlieku chvíľu necháme napiť.
Takto pripravenú, navrstvenú tortu dáme do chladničky, najlepšie cez noc, zatuhnúť.
Potom preklopíme, odstránime vrstvu fólie a dozdobíme. Buď s čokoládou alebo orechmi alebo aj so šľahačkou.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.