V teplom mlieku (150 ml) necháme napučať droždie s trochou hnedého cukru (60 g) a potom pekne vymiesime s múkou, vajíčkom, mäkkým maslom (100 g) a so štipkou soli.
Necháme kysnúť cca 40 minút.
Medzitým si pripravíme plnku:
Dáme si rozvariť mlieko (100 ml). Potom pridáme mak a cukor (50 g). Povaríme.
Vykôstkujeme si slivky.
Pustíme sa do cesta. Keď máme cesto pekne vykysnuté, vyvaľkáme ho a nakrájame na 3 pásy.
Každý z nich naplníme makovou plnkou a zoštipkáme dohromady.
Pripravenú tortovú formu si vymastíme a naplnené cesto uložíme do špirály. Tieto tri pásy máme vlastne na tri formy (26cm).
Do medzier nadekorujeme slivky. Cesto potrieme vyšľahaným vajíčkom a zasypeme hnedým cukrom.
Dáme piecť do rúry, ktorú si predtým predhrejeme na 180 °C.
Pečieme cca 30 minút.
5 minút pred dopečením môžete koláčik preliať roztopeným maslom.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.