Cesto:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom postupne primiešame 4 lyžice cukru. Žĺtka vymiešame so zostávajúcim cukrom.
Kakao rozmiešame v horúcej vode. Túto kakaovú vodu primiešame k bielkám.
Múku zmiešanú s práškom do pečiva primiešame k žĺtkovej zmesi, ku všetkému primiešame bielkovú kakaovú hmotu. Pridáme olej.
Koláč pečieme pri 180 °C 30-40 minút.
Tvarohová plnka:
Všetko vymiešame v mixéri. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale. Tú potom vmiešame do tvarohovej plnky.
Korpus si rozrežeme na polovicu a naplníme ho pripravenou tvarohovou plnkou. Dáme do chladničky zatuhnúť.
Vrch torty ozdobíme ovocím podľa chuti a zalejeme tortovou želatínou.
Ako druhú variantu môžete na ozdobenie použiť vyšľahanú šľahačku a taktiež ovocie.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.