Mlieko, vajcia, 30 g masla, cukor a vanilkový cukor vymiešame nad parou do hustejšieho krému. Potom necháme vychladnúť.
Piškótu rozkrojíme na 3 časti pozdĺžne. 2 časti necháme v celku a jednu časť nakrájame na kocky.
Korpus si natrieme džemom, aj vrchný aj spodný.
Vychladený krém prešľaháme, primiešame rum alebo džús a pridáme zvyšné zmäknuté maslo. Pridáme na kocky nakrájanú piškótu a čokoládové omrvinky.
Pri vrstvení postupujeme takto:
Na piškótový korpus natretý džemom poukladáme banány. Tie si zvrchu potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Nanesieme plnku. Vrch pokryjeme taktiež piškótovým plátom natretý džemom, džemovou stranou k plnke.
Vrchnú stranu môžeme natrieť džemom. Dozdobíme vyšľahanou šľahačkou alebo môžeme použiť aj čokoládovú polevu.
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.