1
Hovädzie rezne si naklepeme ,osolíme a okoreníme a potrieme horčicou. Na každý rezník dáme koliečko salámy ,plátok slaninky ,uhorku,(môžete aj kápiu) a štvrť vajíčka.
3
Mäsko zvinieme do vtáčika a previažeme niťou.Niekto spája špáradlami ale mne sa osvedčila tá niť .Takto pripravené vtáčiky si poukladáme do pekáča a dáme na 10 minút do trúby zapiecť.*medzitým si pripravíme šťavu ktorou ich budeme zalievať.
5
Na oleji speníme cibuľku do nej pridáme rajčinový pretlak a lyžičku mletej papriky opražíme a zasypeme 2 lyžicami hladkej múky.znovu opražíme a zalejeme vývarom.necháme prevariť a potom dochutíme korením a soľou, pripadne trochou vegetky.
7
Pripravenou prírodnou šťavou podlejeme vtáčiky, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dusíme v rúre pri 180 °C 90 minút.
9
Potom zlejeme šťavu a necháme vychladnúť aby sme mohli vtáčiky zbaviť nite.)) pri podávaní prerežeme priečne a podlejeme šťavou.Podávame s ryžou.