Karamelkový rez

19.09.2014 admin
Karamelkový rez
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 125 g masla
  • 84 g čokolády horkej (nahrubo nasekanej)
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 2/3 šálky polohrubej múky
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1 šálka nasekané vlašské orechy (opekané)
  • 3/4 šálky polosladké čokoládové vločky (alebo nastrúhaná mliečna čoko)
  • 20 ks vanilkové karamelky (alebo krowky)
  • 1 lyžica mlieka

Postup

1

V stredne veľkej panvici rozpustite maslo a za stáleho miešania pridajte čokoládu na miernom ohni rozmiešame do hladka. Odstránte z tepla.

2

3

Predhrejte rúru na 180°C.menší plech si vyložíme papierom na pečenie.

4

5

Vmiešajte cukor do chladenej čokoládovej zmesi v hrnci. Pridajte vajcia, jedno po druhom, miešajte vareškou, kým sa nespoja z hmotou . Pridáme vanilku.

6

7

V malej miske zmiešajte dohromady múku a jedlú sódu. Pridajte múku do čokoládovej zmesi, miešanie, kým sa nespojí. Vmiešajte 1 / 2 šálky vlašské orechy a 1 / 2 šálky čokoládové vločky. cesto rovnomerne vlejeme do pripravenej formy.

8

9

Pečieme v predhriatej rúre 30 minút. necháme vychladnúť

10

11

Medzitým, v malej panvičke, a za stáleho miešania rozpustíme mliečne karamelky na miernom ohni do hladka. vylejeme na vychladnutý koláčik. Posypeme zostávajúcimi vlašskými orechmi.

12

13

V malej panvici rozpustite zvyšnú čokoládu na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa roztaví a je hladká. vylejeme na vrch koláčika. Nechajte stáť 2 hodiny pred podávaním.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama