Sendvič bezlepkový (veka)

12.10.2017 alenka.gartnerova@gmail.com
Sendvič bezlepkový (veka)
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 43 min.
Čas prípravy: 3 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 0
  • Suroviny
  • 200 ml voda + 2ČL psylium
  • 16g čerstvé kvasnice
  • 1 ČL cukor
  • 120ml voda
  • 300g bezlepková múka (Schär Mix B)
  • 1 ČL soľ
  • 2 PL olej
  • 1 PL ocot

Postup

1

Psylium namočíme do vody a necháme postáť aspoň hodinu. Potom všetky suroviny zmiešame spolu a vypracujeme lepivé cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Potom vyklopíme na pomúčenú dosku a chlebík niekoľkokrát poprekladáme. Následne vytvarujeme valec, ktorý uložíme do ošatky a necháme kysnúť cca 1 hod. Medzitým si rozohrejeme rúru na 235 st, vložíme dovnútra plech, na ktorom sa bude sendvič piecť a dolu vložíme ešte jeden hlbší plech. Asi po hodine keď je cesto pekne nakysnuté opatrne vyberieme horúci vrchný plech a opatrne naň vyklopíme cesto. Cesto poriadne postriekame slanou vodou (rozprašovačom na kvety) a vložíme naspať do rúry. Teraz nalejeme do spodného plechu cca 0,5 litra vriacej vody z kanvice. Hneď zatvoríme, aby sa v rúre udržala para. Pri teplote 235 st pečieme cca 7 min. Potom stiahneme teplotu na 200st, otvoríme rúru aby vyšla para, opäť sendvič postriekame a dopečieme ešte cca 20 min. Hneď po upečení sendvič postriekame slanou vodou a preložíme na mriežku vychladnúť.

2

Dávka je na dva sendviče.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama