Šamróny s vanilkovým krémom

16.09.2014 admin
Šamróny s vanilkovým krémom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 65 min.
Čas prípravy: 35 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 18
  • 3 žĺtky
  • 15 dkg cukru
  • 2 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding
  • 1 lyžica Gustinu
  • 1 balíček želatíny
  • 2 dl šľahačky
  • 1/2 litra mlieka

Postup

1

Vyvaľkáme si lístkové cesto na tenko. Potom si radielkom narežeme cesto na pásiky. Cesto navinieme na formičky určené pre šamróny.(Ja si formičky predtým natriem s maslom.)

2

3

Potom potrieme žĺtkom rozmiešaným v troche mlieka.

4

5

Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 20 min.

6

7

Puding si uvaríme klasickým spôsobom.

8

9

Asi v 2 dcl mlieka si rozrobíme puding, gustín, cukor a žĺtky. Ostatné mlieko necháme rozvariť.

10

11

Potom vlejeme žĺtkovú pudingovú zmes a uvaríme puding.Ten necháme zo 3 min chladiť a potom vmiešame želatínu.(Tú si predtým pripravíme podľa návodu na obale)

12

13

Necháme poriadne vychladnúť. Do vychladeného pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku.

14

15

Potom plníme šamróniky. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama